✨﷽✨
✅« زکات ، موجب رشد و مبارک شدن مال است»
✍ آیتالله بهجت(ره): و اما مسأله اینکه زکات بده! شارع میداند که عینکهای ما آلوده است. ما نمیتوانیم این مطلب را تشخیص دهیم که زکات دادن، تنمیه [و رشد] مال است، مبارک کردن مال است.
میدانیم از لطف و احسان است که شارع فرمود: [با زکات و صدقات] تهذیب بکنید مالتان را، زیاد میشود!«استنزلوا الرزّق بالصدّقه[۱]؛ روزی را با صدقه نازل کنید.» بالمیزان(بهمقدار قابلتوجهای) دارد کیسهاش را خالی میکند. «استنزلوا الرزق»![ولی گویا خداوند برخلاف ظاهر امر میفرماید:] پرکن! [چگونه میشود؟!] بابا! [من که] دارم خالی میکنم؟!آخر عقلت نمیرسد! تو چه میفهمی که فردا چه میشود؟! فردا یک قِران هم اگر گیرت بیاید از این دَه قِرانی -که الان داری میدهی- مبارکتر میشود برای تو!
همچنین صرف اوقات در نمازهای پنجگانه [هم همینطور است، برخی میگویند:«[چرا] اوقات مردم را [با نماز تلف میکنید؟] آخر [کسانیکه] میروند کارخانه اینقدر کار میکنند اینقدر اروپاییها میروند از شهری به شهری برای [کار در] کارخانه، و [در] ساعات [حضورشان]، لیرههای زیادی کار میکنند. [ولی] شما میگویید نماز! خب نماز، این بیست دقیقه را ـ که برای خواند نماز لازم است ـ همه را جمع میکند و آخر کاری وقتی آمد در خانهاش، برمیدارد [یکجا] میخواند. چرا مزاحم با وقت کارش باشد که تمامش استفاده است؟!»
[حقیقتا در پاسخ به این افراد] چکار بکنیم؟! مثل یک بچهای که خبر از جایی ندارد، چطور آدم به او بفهماند که بابا! این دوای تلخ[پرداخت زکات و خواندن نماز اول وقت]، صحت و عافیت است در آن! این نقص فعلی محسوس [با پرداخت زکات، نقص نیست] ازدیاد است، تنزیل رزق است، استنزال رزق است.
وقتی اینها را ملاحظه کنیم میفهمیم که [خدا] برای این واجبات بر ما منّت گذاشته است نه این که ما طلبکار باشیم. خیلی منّت گذاشته است بهخاطر این آثار و [برکات].[آیا این آثار و برکات] با آنچه به واسطه صرف وقت[برای نماز] یا خالی کردن کیف(جیب) در اینجاها(پرداخت زکات)! [از انسان فوت میشود،] قابل قیاس است؟
📚درس خارج زکات، جلسه ۵، ٢١ اردیبهشت ١٣٧٨
[سه شنبه 1401-11-18] [ 09:08:00 ب.ظ ]